Kan ik ook bij de Rechtswinkel langskomen?

Helaas is dit niet mogelijk. De Rechtswinkel Groningen geeft uitsluitend telefonisch advies. Indien u vragen heeft over bepalingen uit contracten of andere op schrift gestelde juridische stukken, dan vragen wij u deze voor het gesprek in te scannen of hier een duidelijke foto van te maken. De adviseur die u te woord staat kan u dan vragen deze middels e-mail op te sturen.

Is alles wat ik bespreek vertrouwelijk?

Ja, met alle inhoud van het telefonische contact wordt zeer vertrouwelijk omgegaan. Na elk gesprek noteren wij met uw toestemming wel uw contactgegevens. Deze gebruiken wij alleen voor onze interne administratie en om u wanneer nodig u weer te kunnen bereiken. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Hoe wordt de kwaliteit van het advies gewaarborgd?

Bij de Rechtswinkel werken gevorderde rechtenstudenten die minimaal in het bezit zijn van hun universitaire propedeuse in het recht. Een deel van de selectieprocedure van de nieuwe rechtswinkeliers bestaat uit het afleggen van een proeve van bekwaamheid. De Rechtswinkel spant zich in om de aanwezige kennis altijd up to date te houden en kan wanneer nodig rekenen op de ondersteuning van een uitgebreid netwerk van gerenommeerde advocaten, professoren en andere experts in het betreffende gebied. Alle adviezen worden tevens gecontroleerd door specialisten in dat gebied.

Hoe vaak mag ik de Rechtswinkel om advies vragen?

U kunt de Rechtswinkel altijd bellen voor advies, hieraan is geen limiet verbonden. Wel vragen we u alle vragen die u heeft zoveel mogelijk in één gesprek te stellen, dit is voor beide partijen een stuk makkelijker.

Kan ik mijn vraag ook via een e-mail stellen?

Helaas is dit niet mogelijk. Omdat er in de wet een hoop haken en ogen zitten is het voor onze adviseurs belangrijk een goed beeld te krijgen van de situatie. Cruciaal hierbij is een situatie waarin zij verder kunnen vragen om de relevante onderdelen te achterhalen. Via de telefoon is dit makkelijker te realiseren dan via e-mailcontact.

Als uw vraag een contract of ander juridisch stuk betreft waarvoor het handig is of kan zijn dat onze adviseurs deze kunnen bekijken, vragen wij u deze voor het contact in te scannen of hier een duidelijke foto van te maken. Tijdens het gesprek kan u dan gevraagd worden deze via de e-mail op te sturen, dit document blijft uiteraard geheel vertrouwelijk.