Arbeids- en Sociale Zekerheidsrecht

De werkvloer is soms een bron voor problemen; de werkgever denkt vaak meer rechten te hebben dan zijn werknemer. Er zijn een hoop situaties waarin de werkgever u niet behandeld op een rechtvaardige manier als gevolg hiervan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het niet ontvangen van vakantiegeld, u wordt zonder geldige reden ontslagen, de werksituatie is onhoudbaar of de werkgever wil u ineens uit de ziektewet hebben voordat uw contract afloopt. U hoeft dit niet allemaal zomaar te pikken en het is daarbij goed om u zoveel mogelijk in te laten lichten. Dit heeft er toe geleid dat wij een uitgebreide kennis hebben van arbeidsrecht.

Mocht u binnenkort werkloos worden of dit al een tijdje zijn, dan komen er een hoop instanties om de hoek kijken die allerlei eisen aan u gaan stellen. Als u problemen ondervindt met uw WW, WAO, AOW, bijstandsuitkering of andere vorm van sociale zekerheid, belt u ons dan gerust!

Personen- en Familierecht

Personen- en familierecht is een erg breed rechtsgebied waar u of uw omgeving vaker mee te maken krijgt dan u wellicht verwacht. U kunt bij ons terecht over de meest uiteenlopende problemen zoals het huwelijk, echtscheiding, onderhoudsplicht, alimentatie, ouderlijk gezag, adoptie en huwelijkse voorwaarden.

Ook erfrecht kan binnen deze categorie worden geschaard, dit houdt in dat wij u ook onze hulp aanbieden bij vragen omtrent uw testament, het ontbreken hiervan of het wettelijk kindsdeel. Voor een persoonlijk advies, dat op uw situatie van toepassing is, adviseren wij u om contact met ons op te nemen.

Consumentenrecht

Consumentenrecht is de rechtsvorm waar een ieder het meest mee te maken krijgt; het afsluiten van een telefoonabonnement, een televisie bestellen via een webshop, een lamp kopen in de winkel of het verkopen van een grasmaaier via Marktplaats. Zo maar een aantal overeenkomsten die onder de sectie consumentenrecht vallen. Vaak gaat er iets mis bij deze overeenkomsten; de verkoper heeft u verkeerd ingelicht, u hebt een kapot product ontvangen of het pakketje komt nooit aan. Een lastige situatie, want hoe krijg je uiteindelijk toch waar je voor betaald hebt.

Wij begeleiden u in de diverse stappen die nodig zijn om de verkoper zijn afspraken te laten nakomen. Indien dit gewenst is helpen we u met het toesturen van een van onze vele voorbeeldbrieven en leggen u stap voor stap uit hoe u deze aan uw situatie kunt aanpassen. Bel gerust eens op voor meer informatie!

Huren en Wonen

Over het algemeen is een ieder blij met de plek waar hij woont, maar dit kan in een oogopslag veranderen. Wat moet u doen als u zonder reden op straat komt te staan of u door de verbouwing van de buurman een flinke waardevermindering van uw woning verwacht? Ook het huren van een studentenkamer zorgt vaak voor veel problemen met een enigszins onredelijke huisbaas. De Rechtswinkel adviseert u over verschillende zaken van fouten in het koopcontract tot de wijze waarop u een huurwoning moet achterlaten.

Overige Juridische Vragen

Soms vallen juridische vragen niet binnen een van de onderwerpen die hierboven worden genoemd. Ondanks dat deze onderwerpen niet binnen onze specialisaties vallen, betekent dit niet dat we u niet flink op weg kunnen helpen. Bij de Rechtswinkel Groningen werken studenten die tussen de 2 en 5 jaar ervaring hebben met het recht. Zij hebben een uitgebreide kennis van de wet en binnen de rechtswinkel wordt op verschillende juridische stromingen gespecialiseerd. Dit houdt in dat we u altijd een eind op weg kunnen helpen! Mocht dit onverhoopt toch niet lukken, dan verwijzen we u in ieder geval door naar een instantie waar u wel een antwoord op deze vraag kan verwachten. Op deze manier garandeert de Rechtswinkel een zo goed mogelijk resultaat en kunnen beide partijen tevreden het gesprek afsluiten.