Over de Rechtswinkel Groningen

De Rechtswinkel Groningen is een vrijwilligersorganisatie die sinds de jaren '70 dagelijks gratis juridisch advies geeft tijdens telefonische spreekuren. Onze organisatie bestaat uit ongeveer 45 gevorderde studenten die studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen en op deze manier hun kennis in praktijk brengen. Over de jaren is de Rechtswinkel uitgegroeid tot een begrip binnen zowel de stad als de provincie, dit betekent echter niet dat daar onze grens ligt. Tijdens de duizenden telefoontjes die bij de Rechtswinkel binnenkomen worden mensen vanuit het hele land geadviseerd.

Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen worden alle zaken die bij ons ter kennis komen genoteerd en gecontroleerd door de verschillende secties. Hierdoor is sprake van een uitgekiend checks and balances systeem dat al meer dan 40 jaar de kwaliteit van onze adviezen waarborgt.

Elke werkdag geven wij kosteloos, telefonisch, juridisch advies. Daarnaast is het ook mogelijk om een voorlichting te verzoeken, vult u hiervoor het formulier op de website in.

Werken bij de Rechtswinkel

Ben jij een enthousiaste rechtenstudent aan de Rijksuniversiteit Groningen en ben jij in het bezit van je propedeuse? Dan is werken bij de Rechtswinkel Groningen misschien wel iets voor jou.

Twee keer per jaar is er de mogelijkheid om te solliciteren naar een lidmaatschap. Deze sollicitatierondes vinden elk jaar plaats in september en februari.

Wil je meer informatie? Iedere sollicitatieperiode organiseren wij een informatieavond. Deze vindt plaats op de Rechtswinkel (Noorderhaven 60). Op deze avond zal meer verteld worden over de rechtswinkel en is er de mogelijkheid kennis te maken met de werknemers van de rechtswinkel. U kunt ons mailen over eventuele vragen via: info@rechtswinkel-groningen.nl.

Direct solliciteren?

De eerstvolgende deadline is in oktober.

Meer informatie